Lieve Blancquaert pakt uit met indrukwekkend nieuw boek: 'Wedding Day'

vrijdag, november 6, 2015
Wedding Day Lieve Blancquaert Plan België

Lieve Blancquaert maakte na de bestseller 'Birth Day' de indrukwekkende opvolger 'Wedding Day'. De fotografe en documentairemaakster bezocht huwelijksfeesten en -ceremonies over de hele wereld. Dit boek is haar persoonlijke verslag van alle sterke, soms intieme momenten die ze mocht meemaken op die unieke dag ... en dat is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Samen met Plan België reisde Lieve Blancqaert naar Nepal om er het complexe probleem van kindhuwelijken in beeld te brengen. Wereldwijd stappen elke minuut 27 minderjarige meisjes in het huwelijksbootje. Ofwel: 39.000 meisjes per dag. In Nepal zijn de cijfers hallucinant: 41% van de meisjes trouwt er voor haar achttiende verjaardag.

Gesigneerde exemplaren voor het goede doel

Dankzij een overeenkomst tussen Lieve Blancquaert, Uitgeverij Hannibal en Plan België gaat de opbrengst van de Wedding Day-boeken die via Plan België verkocht worden, naar het project ‘Say No To Child Marriage’ in Nepal. Leuke extra: Lieve Blancquaert signeerde alle Wedding Day-boeken voor Plan België!

Het boek heeft een luxe linnen kaft (limited edition). Het kost 35,5 € en wordt gratis aan huis geleverd in samenwerking met onze partner gift.be.

Bestel Wedding Day

Say No To Child Marriage

Met het project Say No To Child Marriage zal Plan Nepal onder meer

  • jongerengroepen ondersteunen die het onderwerp 'kindhuwelijken' bespreekbaar maken,
  • via oudercomités ouders (die vandaag vaak de culturele tradities volgen) bewustmaken van de gevaren van kindhuwelijken,
  • lokale autoriteiten betrekken en aansporen om de officiële wetgeving te volgen,
  • workshops voor meisjes organiseren (de Better Life Optons Programs) waar meisjes leren wat een kindhuwelijk betekent, en waar ze leren praten en opkomen voor hun rechten

Reportage 'Wedding Day' op één: Plan Nepal in actie

Naast prachtige foto's voor het boek, maakte Lieve Blancquaert ook een reportagereeks voor één. In de aangrijpende aflevering over kindhuwelijken in Nepal, uitgezonden op 6 januari, krijg je een realistisch beeld van hoe het er precies aan toe gaat. Ook de Plan-workshops voor meisjes komen in beeld: je ziet er hoe jonge meiden de kracht vinden om 'nee' te zeggen tegen een kindhuwelijk. Zeker kijken!

Bestel Wedding Day