Grootse "knuffeloperatie" in de Brusselse ziekenwagens

vrijdag, december 23, 2016
Alice en Oscar met de Plan knuffel in de Brusselse brandweerwagen, Foto: Plan

Vanaf vandaag maakt een nogal ongebruikelijk voorwerp deel uit van de uitrusting van de Brusselse Brandweer. 500 knuffels zullen namelijk verdeeld worden over de interventievoertuigen van de brandweerlieden met de bedoeling kinderen die per ziekenwagen vervoerd moeten worden te troosten en gerust te stellen. 

Dit initiatief van de Brusselse Brandweer is niet alleen goed nieuws voor de allerjongste Brusselaars. De brandweer koos ervoor om de knuffels via Plan België aan te kopen. Plan investeert de opbrengst van €3669 integraal in projecten ter ondersteuning van jongens en meisjes in nood in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Een extra dikke knuffel over grenzen heen.

Staatssecretaris Cécile Jodogne belast met brandbestrijding en dringende medische hulp:

"De redenen waarom iemand per ziekenwagen vervoerd moet worden zijn vaak traumatisch, vooral voor kinderen die niet altijd begrijpen wat er gebeurt. Met deze actie willen we de behandeling van jonge patiënten verzachten en hen geruststellen vooraleer ze aankomen in een verzorgingscentrum."

Tanguy du Bus de Warnaffe, wnd. korpschef, voegt hieraan toe "Wij vervoeren jaarlijks ongeveer 10.000 kinderen naar een ziekenhuis en we geloven dat de knuffels hen wat troost kunnen bieden. Het is voor ons belangrijk dat we met deze aanschaf ook kinderen in het Zuiden gelukkig kunnen maken. Het past binnen onze missie om mensen altijd en overal te helpen".

“Plan België is trots en verheugd te kunnen rekenen op de gulheid van de Brusselse brandweerlieden, die nog maar eens blijk geven van hun inzet voor kinderen. Dit gebaar is ook een krachtig solidariteitssymbool tussen twee organisaties die de veiligheid van mensen in kwetsbare situaties voorop plaatsen” concludeert Régine Debrabandere, directrice van Plan België.