Wie is Plan België?

Plan België is de Belgische tak van Plan International. Zo is er ook Plan Nederland, Plan Canada, Plan Duitsland, Plan Frankrijk, enz. In totaal is plan actief in 71 landen, waarvan 51 in het Zuiden. 

Wat doet Plan in Afrika, Azië en Latijns-Amerika?

In de 51 armste landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika hebben we langlopende onderwijs- en gezondheidsprojecten voor kinderen. Investeren in kinderen is immers de beste garantie op een geslaagd resultaat: een betere toekomst! Kinderen die gezond zijn en naar school gaan, staan sterker in de schoenen en hebben later een hoger inkomen. Daarmee kunnen ze op hun beurt hun eigen kinderen de kans geven om ook naar school te gaan.

Miljoenen kinderen konden dankzij Plan hun toekomst in handen nemen en zichzelf en hun omgeving uit de armoede tillen. Andere kwetsbare kinderen wacht echter nog onzekerheid. En net daar is Plan aanwezig: bij de kwetsbaarste kinderen in de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Samen met de kinderen zelf, hun leerkrachten, ouders en lokale autoriteiten, en dankzij de steun van duizenden donateurs kunnen we hen een gezonde start geven en kwalitatief onderwijs bieden.

Alles wat Plan doet is gebaseerd op de Rechten van het Kind zoals ze werden vastgelegd door de VN in 1989. 

Meer info op de site van Plan België.